About Me

My photo
Daughter, Sister, Wife, Mother

Saturday, December 27, 2008

Bosan Dan Boring

Salam to all..

Hahahaha so small lar tulisan nie.. Menyampah pulak nak bace semula.. Hihihihi.. Hari ni still mcm hari-hari biase, keje gak.. So esok cuti~!!! Yahooo.. 2 hari cuti, 1hb diorang nak datang sini smue.. Nak g hantar Amad dapat gvmt pnye kolej.. Best lar tue.. Suke lar tue.. Ntah ape-ape laaa... Ermmm.. Dua tiga hari nie gak aku dok layan kan DVD HEROES tue dah 3 season da.. Aiyayayayaii.. Sampai ke malam buta pun masih layan..

Ermmm penat mn boring sangat, so pinjam lar laptop kak mai untuk update kan blog. K lar bye!!

Tuesday, December 23, 2008

Happy Bufday Danish~!!

Salam to all..

Ermm hari ni macam hari-hari yang biase gak.. Still boring.. Kak Liza dah abeskan level Hotel Mahjung~!!! Walaaahhh.. Terror la tue.. Walaupun dengan bantuan Yunie.. Hahahaha.. Aku jugak yang still tak abes2.. :) Erm.. Semalam bufday si Danish yang notty..

Sorry lar Danish teacher Shakira tak ade bagi hadiah, tak ade mase sangat nak beli hadiah.. Kikikiki.. Harap di maafkan.. Mak Danish pulak masak lasania.. Sedap bangettt.. Naveed pun dah jadi anak mat Salleh makan tue.. Kikikiki..

Siap ade pizza, desert n so on... Sedap sangat.. Ni lar pic yang sempat diupload.. Tengok lar ye.. :)

Thursday, December 11, 2008

Nak Balik Rumah Da..

Hello to all...

I dah nak balik rumah dahh.. Rindu rase nak duduk kampung lelame.. Kikikiki.. Ermmm InsyaALLAH nanti ade mase n cuti sekolah lagi, I balik kampung lelame sket.. I dah lame jugak x balik kampung.. :(

K lar sey you next update.. :)

Wednesday, December 10, 2008

Nana Yang Sengal

NANA MEMANG BUDAK YANG SANGAT SENGAL..
NAK KENAL KE SAPE NANA TUE?
DIE ADALAH ADIK AKU YANG SENGAL...

Altimet feat. Adeep (Fabulous Cats) - Chantek



Salam to all..

This time I nak tanye, ade tak ape-ape lagu yang bermakne sangat dalam diri u all? Contohnya, kalau lirik lagu tu ade makne mndalam untuk you all? Or kalau tidak pun, lagu yang someone tujukan untuk you all...

For me, I suka sangat lagu Chantek From Altimet Ft Adeep Fabolous Cat.. Nak tahu tak why I like this song so much? Because my hubby yang tujukan lagu nie for me.. So sweet lar you shayang~! Thanks ye~! Love you..

Here comes the lyric... Cuba hayati ye~!!

Altimet Feat Adeep (Fabulous Cats) - Chantek

Hey wanita
Gembira dapat berjumpa
Teringat kembali kali pertama kita bersua
Ingat bila kita bersepatu serupa
Tak lama dahulu jangan kau kata kau dah lupa

Kau bersama kawan-kawan muda yang nyata
Kau paling menyerlah di antara mereka
Rambut hitam warna cokelat anak mata
Membuat aku kurang fasih bila bicara

Apakata kita ambil sedikit masa
Untuk mengenali sesama kita dengan lanjutnya
Dan jika kau rasa apa yang ku rasa
Ayuh kita ke bab kedua dan seterusnya

Chantek
Dirimu buat ku tertarik
Menghilang segala prasangka
Di jiwa
Ohh chantek
Sungguh aku cinta kamu

Dia
Pandai menjaga hati ayah dan ibunya
Kelakuannya sama dengan orang tuaku juga
Dia
Bisa cipta yg gula dari yang cuka
Pandai menukar yg duka kepada suka
Dia
Bijak mengatur acara dan juga masa
Cekap memasak garam gula secukup rasa
Dia
Pandai menjaga harta dan juga duitnya
Tetap anggun tanpa mendedahkan kulitnya
Dia
Setia pada Yang Esa satu-satunya
Memenuhi tanggungjawab 5 waktunya
Dia
Punya tempat dalam rancangan yg ku rangka
Tak usah lengah
Ayuh kita berumah tangga

Chantek
Sechantek suria menyinar
Seindah bunga yang di taman..mekar
Chantek
Dirimu buat ku tertarik
Menghilang segala prasangka
Di jiwa
Oohhh chantekk
Sungguh aku cinta kamu

Aku
Melihat kita bersama di hari tua
Dia
Masih satu tiada empat tiga atau dua
Dan walaupun kau sudah kepudaran rupa
Kau tetap cantik padaku aku tak lupa
Kita bersama di anjung luangkan masa
Kewangan kita merdeka mampu bersara
Hasil usaha kita dari masa dahulu
Cukup untuk mengisi perut anak dan cucu
Hidup santai tak perlu terburu-buru
Punya masa kerja ibadah dan juga ilmu
Anak kita dan ayahya semua sebulu
Aku bilang kau chantek dan mereka setuju

Chantek
Sechantek suria menyinar
Seindah bunga yang di taman..mekar
Chantek
Dirimu buat ku tertarik
Menghilang segala prasangka di jiwa
Ohh chantek
Sungguh aku cinta kamu

Tuesday, December 9, 2008

First Day Of Balik Kampung..

Hello to all followers,

Ermmm penatnya rase sekarang nie.. First day of balik kampung, i tadi pergi kenduri kawen rumah my untie punye mil. So, semuanya mcm poyo-poyo lar kan... Bayangkan la bile family we all datang, jadi gamat sangat lar kenduri kawen tue.. Kikiki..

Ermm sian my nenek.. Malu seyh dapat cucu-cucu poyo + sengal + gediz.. :)

Nanti i update with the photo keyh.. Malas betul nak sambung USB cable.. :) Bye for now..

Cerita Balik Kampung..

Hallo n hye to all..

Heheheh.. Selamat Menyambut Hari Raya AidilAdha kepada semua umat Islam di seluruh dunia. Alhamdulillah yang mana dah dapat tunaikan haji tue, mudah-mudahan dapat haji yang mabrur.. Kepada yang belum berkemampuan macam aku nie, panjatkanlah doa semoga dapat tunaikan haji pada usia sebelum tua.. Seronoknya kalau dapat menunaikan haji sama-sama dengan ahli keluarga yang len..'

Ahaaa, cerita tentang balik kampung.. Raye haji tahun nie, turn rumah mertua.. Mak masak nasi impit, sambal lodeh, n sambal daging n also ade jugak laksa.. Tapi i kan tak makan laksa, so i makan lar nasi impit. Rupa-rupanya ayah pun tak makan laksa gak.. Kikiki ade lar geng yer.. Pastu masa kak Yatie datang, Kak Yatien bawak lauk. Tambah lauk mak.. Lauk rendang ayam, sambal tumis.. Aku pun makan lar.. Raya tahun nie rase macam aku x ade menolong ape-ape.. Kalau ade ipar duai ke sesape ke yang nak mengata, lantakkan korang la.. Janji korang happy go lucky selalu..

Ish ish.. Tak citer-citer lagi perihal balik kampung nie.. We all gerak dari umah mak dalam kul 1 so singgah umah kajang jap.. Dah tolak dari Kajang dalam kul 2ptg.. My hubby nie lar pandai-pandai sangat nak ikut jalan laen, then i pasan.. Eh naper baru 3 jam dah sampai rompin nie.. I dah wat lar muka pelik.. Tapi hubby tanye, btul kan yang eja rompin tue mcm tue.. I cakap lar.. Betul lar tue.. Nie jalan baru ke sayang? Bagus lar jalan nie.. Dekatnye.. ALih2 kitorg sampailah pekan Rompin tu.. Rupa-rupanya tue Rompin Negeri Sembilan... Aioyoyoyo... Hubby dah panik.. I lagi lar panik.. Seb bek lar mase call abbi, tpkki tau jalan.. Yelah die bawak lori jauh dlu.. Mesti banyak pengalaman..

Sekali jerk jalan tue jauh sangat. Almost 8pm kitorg sampai Endau.. Isk isk isk.. Haru brtul perjalanan balik beraya tahun nie.. Kitorg sampai jerk kampung, masing-masing dah dok gelakkan.. Sian hubby i.. Tak per lah sayang, i tetap sayang u.. Hahahaha..

Naveed pun sonok sangat nampaknya balik kampung. Ramai orang kan Naveed.. Kat umah kite nie sunyi jerk.. Naveed n mama.. Kalau lar papa balik keje lambat, mesti kite 2 orang jerk.. :D

Oklah I dah penat sangat nie.. Esok kite sambung len rencana.. Bye3 n salam..

Sunday, December 7, 2008

My Students :)

Salam to all..

Rindu rasenye pade students yang dah tak jumpe nie. Pluss ade antaranya yang dah tak re-enrol for next year.. For my first ever class students, teacher will always miss you..

Muhamad Darwisy Amzar Bin Muhamad Hizal
Muhamad Hazim Bin Nizaruddin
Muhammad Azamuddin Bin Shamsuddin
Mohamad Harith Zachry Bin Ahmad Fauzee
Aqil Safwan Bin Saiful Wazlan
Cyrus Ivan Charles
Robiyatul Adawiyah Binti Hazri
Amanda Salma Binti Haidarul Azhar
Nurul Aleeya Binti Nordin
Fara Farisya Binti Fahimi
Nur Haziqah Binti Abdul Wahid

Ade yang re-enrol but next year you all dah tak ade kat dalam kelas teacher, how I will miss all of you.. Take care.. Jage diri, hiasi peribadi sayang.. Teacher akan always ingat kamu semua~!

Next time teacher put your picture here ok.. Bye for now..

Pagi Yang Sunyi

Salam all..

Huhuhu dah penat rasenye.. This time dah almost 3am still x tido lagi. Naveed balik rumah wan dier asek men ngan cat jerk sampai dah lupe jam dah pkul 1am. Layankan Naveed n cat poksu sampai 1 lebih.. Mama dah tired gile.. Now ngah chat ngan Kak Aida plak kat Ym.. Bertambah tak tdo la jawapannya mama Naveed ni.. Mama tengok Naveed n papa tdo lena gile.. Wah bestnyeeee..

Esok papa janji nak ajar g JJ, kat Au2 nie baru bukak. So we all tadi petang baru sampai Keramat from Kajang. Hari Isnin petang kita bertolak ke kampung mama.. Yehaaaa.. Tak sabarnye.. Dah la dah kirim kat ibu DVD citer heroes.. Tak boleh tahan nak tengok niehh.. Amboi2...

Ermmm... Oklahhh, got to go now..
Bye dan salam..

Muahhh..

P/S: Nak berniaga rase.. Ade idea tak nak berniaga ape?

Friday, December 5, 2008

Gambar-Gambar Naveed.. :)

ANTARA GAMBAR-GAMBAR
AHMAD NAVEED ALI DANIAL BIN AHMAD IKMAL

Bweek~!! Takmo Amek Gambar~!


MakLong Miera Nie Enter-Frame La.. :P


Alahai Nantoknye..


Pokcu Akim Nie Nak Cium Orang Plak~!!



Uishh.. Silaunye~!

Uishhh.. Macam Geram Jerk~!


Cute Tak?


Nice Glasses.. Barbie Ker? Aiyark..


Nak Check Lesen X?


Blum Ready La Mama..

ONLY GOD KNOWS HOW MUCH MAMA AND PAPA LOVE YOU~!
BE SOMEBODY THAT MAMA AND PAPA CAN PROUD OF SHAYANG..
WE WILL ALWAYS LOVE YOU, OUR LITTLE ANGEL..




Cuti Sekolah

Salam to all..

Cuti sekolah dah lame pun bermula. Maka bermula lah edisi boringku kat rumah. Tapi tahun nie tak lar seboring tahun lepas. Tahun nie dah ade si manja mama nie menemankan mama kat rumah. Yang paling bestnya everytime dah siap lipat baju, mesti ade manja mama nie dok dalam lipatan baju-baju tue. N finally mama kene lipat lagi sekali kan sayang.. But it's ok la.. Mama tak kisah sangat pasal tu.. Sian Naveed now mesti rindu mak ngah. Awal-awal masa makngah mula-mula balik, Naveed asek merengek jerk..

Pluss sekarang nie papa dah kembali busy, everyday almost 10 baru sampai rumah, sian Naveed tak sempat nak ajak papa main-main. But papa belikan Naveed car-seat 'n' walker baru.. Chewahhh Naveed suke la tue.. Ermm papa ckp nanti balik kampung, kita boleh bawak walker balik umah nenek. Mesti Naveed lagi suke kan.. Coz dapat la main-main kat umah nenek.. Sonok ye... :) Best sangat..

Next week dah nak raye.. I dah excited da nak balik kampung.. X sabar sangat rasenye.. :) Ok bye for now.. Salam

Thursday, November 27, 2008

It's Holiday!

Salam..

Dah pun cuti sekolah, aku pun dah start cuti.. Ermm seronok nampak Naveed coz every day senyum2 jer sebab mama ade kat umah yer.. Mak Ngah Naveed semalam dah balik Mersing, mesti rindu nanti. Ngantok betol la rasenye.. So tired~!! Esok nak gi Perak... Byeee

Sunday, November 9, 2008

Q-Dees Anual Consert

Salam..

Penat tak abes lagi ni.. Semalam Q-Dees Anual Concert kat Petronas Permata, Bangi.. But so proud to all my students.. They perform well.. Terutama untuk Darwisy.. Teacher give you credits for your commitment.. Sebab dier baru jerk lepas operation.. Ermm lagi seminggu jerk sekolah, mesti terasa kehilangan lepas nie.. They all belum tentu ade lagi next year..

Nanti ade mase I upload kan pic concert.. Bye for now.. :)

Thursday, October 23, 2008

Blurr Time..

Salam..

Nothing to say larh.. Asek2 x ade mood jerk.. Heheheh.. :) Have no time for myself.. Ermmm rase nak pindah umah lar dah xlarat dah.. Kikiki tgu lar dapat umah yang berkenan boleh lar beli..
:)

Thursday, October 16, 2008

So Malas..


Salam all..


So lame tak datang sini.. Heheh.. Very busy + tak ada mase + sebok... Wah wah wah.. Kat tadika plak sekarang nie dah dekat ngan konsert.. Eishh lagi larh tak ade masenye.. Ermmm.. Dah lame gile tak update blog kan.. So nie ada a few pic Naveed time raye... So cute kan dier??


Naveed yang sangat comel in Baju Melayu


Bulat ke mate saye?


So busy lar raya nie. Tapi seronok sangat lar coz nie first time raye ngan anak.. Hehehe.. Tak sabar nak tgu Naveed lebih besar, berlari-lari.. Naveed anak mama sayang..

Mama sayang Naveed more than words can says..









Sunday, September 14, 2008

Happy SUNDAY!!

Salam to all..

Diam tak diam, dah dekat 2 minggu umat Islam menyambut kehadiran bulan Ramadhan yang penuh dengan keberkatan nie.. Ermmm dalam pade tu, mgu nie berape ari aku miss puase, kene demam~! Mencik betol~! Tekak pun rase tak best jerkk.. Tapi seb bek lar dah pun beransur sembuh.. Ermm dalam mase yang same, budak-budak kat tadika tue ramai yang kene demam campak.. Uishh syukur pada Tuhan tak berjangkit.. Sebab takut si kecil ni je berjangkit..

Ermm tak lama lagi nak balik Johore~!! Yeayyyy... Best betol, tak sabar rasenye.. Masakan ummi.. Pehhh.. Meleleh air liur daaa.. Ermmm Naveed kene inject last week. My strong boy tu nanes kejap jerk.. Nurse pun puji, kuatnye die.. Tak nanes kuat2.. Hehehe.. Like mummy like son lar kan.. :)

Ok lar got to go.. See ya next time keh~! Bubbye..

Sunday, August 31, 2008

Hari Merdeka Yang Ke 51

Hello 'n' Good Morning to all..

It's a brand new day.. Happy Merdeka to all MALAYSIAN. Ermm tak tahu nak coretkan ape.. Semoga hari merdeka ini memerdekakan fikiran kita..

MERDEKA!
MERDEKA!
MERDEKA!!

MERDEKA!!!

Salam to all..

Dah masuk pukul 12 pun.. Dah 51 tahun negara kita merdeka. So proud to be MALAYSIAN. Tak boleyh nak pergi sambut.. Baby maseh kecik lagi takut plak pape jadi pluss tengah-tengah malam pulak tu.. Tak baik kate orang tua-tua.. Hihihi.. So sambut jerk la kat rumah..

Tadi temankan hubby ke Bukit Mahkota kat Nilai nun.. Pergi hantar kan barang kat side projek pastuh jalan2 tengok baju untuk Naveed, ye lah kan raye nanti nk buat cukur jambul dier.. Almaklumlah kan.. Ermmm td ade berkenan baju TENDERLY.. Next month mama beli keyh sayang.. LOVE U SO MUCH~!

HAri nie kawan makngah Naveed dari Sabah datang kat rumah ummi. Tapi aku x jumpe la... Ye lahh nun jauh di Mersing mcm mane mahu jumpe.. Ye tak..Kikiki..Keyh la mata dah ngantok lar..Bubbye!!!!

Wednesday, August 27, 2008

It's Wednesday~!!!

Hari nie kat Tadika nie ade Ducth Lady company dtg untuk promote susu diorg.. Macam-macam aktiviti ade, terase betol penatnye.. Dengan Q-dees silibus nak kene habiskan.. Dah masuk Term 4 nieh.. Almaklumlah kan TEACHER kene la arrange kan semua nya untuk student.

Semalam Naveed dapat hadiah lagi dari Datin Kay(Haziqah's mummy). N today dapat lagi satu dr Dr. Azhar(Salmah's daddy).. Thx to all sebab bagi my lil one gift. Chantek banget.. Really appreciate it.. :)

Tapi hari nie terase betol lar penat nye... Huishhh tak tertahan lar penatnye tue..Gambarnye ade tapi x upload lagi.. Nanti lar kalau rajin.. Okeyh bubbye..

Monday, August 25, 2008

Kerja~!!

Salam..

Asek kerja jerk.. Boring lar pulak rasenyer.. Ermm dah boring nieh.. Bye~!!

Saturday, August 23, 2008

Lame Tak Ke Sini..

Salam n hye..
Dah lame tak singgah ke sini.. Sibuk betul lar life nieh.. Mcm biase lar bile dah balik rumah sendiri sebok kemas rumah, uruskan anak n suami, mase pun dah jadi terlalu sebok.. Hehe.. Tapi kadang2 rase mcm seronok jerk sebab nie lar first time dapat rase jage anak sendiri.. Ermm n nasib baik my baby mmg terlalu baik.. Tak meragam sangat.. Cume susah nak buang air besar.. Aiyorkkk.. Ade ke mcm tue pulak.. Ermm.. Terase rindu pulak kat umah Ummi. Maklumlah dah nak masuk bulan puase nie kan..

Puasa tahun nie lebih bermakna dengan kehadiran AHMAD NAVEED ALI DANIAL B. AHMAD IKMAL ermmm... Mmg dah x sabar rasenye untuk beraye sesame.. Mama loves you~!

Sunday, July 27, 2008

Rumah IBU!!

Dah on da way nak balik Kajang. Semalam tido umah ibu.. Hehehe.. Lame dah x datang umah ibu kan.. :) Ermmm.. Datang lagi insyaALLAH time raye lar..

Ok lar busy sangat lar sekarang nie.. BYeee

Friday, July 25, 2008

My Sweet Little Baby!!


Ahmad Naveed Ali Danial Bin Ahmad Ikmal.
This is my little angel..
Completed my life :)
Mama loves you so much~!

cute.. ;)


chumelnyew.. mcm mama die x..? hehe.. x saba nak tunggu naveed membesar.. dapat kenal orang sekeliling die.. erm.. mesti besh nanti.. :)

Abes Pantang~!!

My mom ckp lepas pantang baru boleh nak gunting rambut.. Rase mcm nak gunting rambut sesangat nieh.. Ala-ala Japanise Style.. But i'm not free-hair so tak gune lar jugak kan nak lawa² tapi untuk hubby sendiri ape salahnye ye tak? Heheheh..

Ermm semalam pergi jalan-jalan for shopping my baby's new cloths.. Nenek habiskan almost rm200 untuk cucu sulongnye.. Eish² bestnye Naveed yer.. Dapat banyak baju baru.. Mama 'n' papa jeles tau~!

Yeay kete papa dah dapat dari bengkel.. Tak sabar nak tengok wajah baru kete tue selepas diubah suai.. Kih kih kih.. Esok my hubby balik.. Yeay tak sabar nak tunggu~!

:)

Okeyh see next time~!!

Thursday, July 24, 2008

First Time :)

Hello 'n' Assalamualaikum..

The very new beginning.. Heheh.. Tak sabar pun ade gak nak starting new blog nieh.. Tak penah cube pun sebelum nie sebab rase macam leceh jerk tapi skrg nie tetibe terase mcm nk ade blog sndr plak.. Kikiki..

Actually is my 44th day of pantang.. Yeahhh!! The last day.. This coming Friday, my hubby nak datang amek dah untuk balik rumah.. Rindu rase kat rumah tue.. Hehehe.. Tapi in the same time kesian plak kat my family kat sini.. Actually my mom n sis.. Diorg sume misti rindu Naveed nanti.. Kesian mama Naveed tak ade saper pun rindu.. Kekeke..

Okeyh.. Got to go now.. Sambung next time :)