About Me

My photo
Daughter, Sister, Wife, Mother

Monday, December 14, 2009

Happy Birthday Ellynor Sofea~!

Salam..

Hari nie Bufday Sofea but kesian kat dia sebab hari nie kat tadika tak ada orang and day-care children pun tak ade.. Sian sangat kat Sofea tapi luckyly ada la teacher-teacher yang sebok2..Hehehe..Semoga panjang umur dan dipermudahkan urusanmu sayang..


Cupcakes yang comel
Birthday girl


Saturday, September 5, 2009

Salam Ceria Dan Salam Penuh Kasih Sayang

Salam to all especially to all muslims..

Sekejap jerk rasenye Ramadhan nie berlalu, antara sedar atau tidak Ramadhan bakal melabuhkan tirainya tak lame lagi.. Seronok nya Ramadhan kali ini bila Naveed dah mula sibuk bila menyediakan juadah berbuka, sama-sama sebok bile kita berbuka...

Hermmm macam-macam pengalaman, tak lame lagi Syawal bakal menjelma, apa lagi sebok la jugak mencarikan baju raya untuk si kecil nie.. Kesian Naveed masih lagi macam baby.. Badan naik sikit jerk.. Tak GUMUK macam orang lain.. Kikiki..

Okay lar, got to go.. Men bunga api!!

Saturday, August 22, 2009

Award Dari Ibu Junes..

Salam!!

Khas untuk Ibu Junes.. thx yer.. Nie award pertama saye..

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN YANG PENUH BARAKAH..

Salam to all..

Lame sangat rasenya tak menyinggah ke sini. Terlalu sibuk dengan bermacam cerita suka dan duka.. Cuti sekolah bakal bermula dan rutin hidup aku akan jadi sedikit down.. Seronoknya tak payah kerja untuk seminggu.. Next week after naik sekolah, new term akan bermula.. Bertambahlah sebok sebab dah Term akhir..

Hari nie kami sekeluarga menyambut Ramadhan dengan penuh rase rindu.. Rindu tak dapat balik Johor.. But tak pe laa jumpa lebaran nanti.. Untuk Ibu Junes, rindu rase pada Adik Akim.. Dapat tak puasa penuh hari nie..

Berbuka pula kat rumah Mak di Keramat.. Aku sempat lah jugak masak lauk pajeri terung dan di bawa ke rumah mak.. On the way ke rumah mak, kami singgah lar kat kedai tepi jalan yang jual air tebu.. Sedap nya tekak basahkan dengan air tebu.. Hilang dahaga setelah sehari berpuasa... Rileks SHA, 29 hari lagi... More to go.. Sampai Jumpa nanti!! Byee

Sunday, April 26, 2009

Anak Itu Anugerah Tuhan Yang Terindah~!!

Salam to all..

Hari nie pagi-pagi lagi saya dah bangun.. Yelah semalam saya tido rumah abang ipar kat Ukay Perdana.. Lama sangat dah tak ke sini, sejak ada anak kecik nie.. Jarang dah tido kat rumah orang.. Semalam abang ipar buat makan-makan kat rumah mak mertua. Tapi sayangnya saya + suami orang ingatkan tak datang, jadi makanan semuanya dah habis.. Ish ish ish.. Sedihnya`!!

Saya nak tengok AF malam tadi tapi satu rumah semua gila bola.. Rumah mak mertua ada 3 buah TV smuanya bola.. Jadi terpaksalah mengalah.. Kakak ipar dah tertidur sementara menunggu bola habis.. Anak-anak pulak sebok menyakat SI CEK'OT kucing PAKCU diorang. Sampai ke mana-mana lah dikejarkannya kucing tue.. Kasihan!! Naveed yang belum pandai berjalan tue pun kemain lagi.. Macam da ade kaki, beria-ia mengikut sepupu-sepupunya mendajalkan SI CEK'OT..


Nasib baik lah semalam SELANGOR menang.. Jadi penantian suami saya dan adik-beradiknya tak la sia-sia.. Punya lah gamat rumah padahalnya gol kemenangan hanyalah waktu penalti! Kelakar sangat.. Hihihih..

Menjelang pukul 12 malam barulah kami bergerak ke Ukar Perdana dari umah mak mertua kat Keramat AU. Dekat jer tak ada lah jauh mana pun.. Sampai je di rumah abang ipar, KAK IRA sepupu Naveed dah pasang kartun TOM 'n' JERRY.. Apalagi layan kartun lar bebudak tu sampai pagi.. Naveed buat tak tahu jerk dah pagi. Maklongnya mengeluarkan satu demi satu mainan.. Suka raya lah Naveed apa lagi..

Pagi tadi saya terpaksa tinggal anak bersama papa nya lagi kerana ade kerja yang terpaksa diselesaikan.. Pkul 3lebih baru suami ambil saya pulang.. Kasihan Naveed.. Tapi mama terpaksa sayang.. Mama sayang Naveed sangat!!

Setiap masa kalau tinggal kan Naveed pastinya saya rasa sedih sangat dan rindu.. Perasaan tu tak boleh nak diungkapkan.. Tak tahulah mengapa.. Tapi sejak Naveed lahir sampai sekarang, setiap kali menghantar Naveed ke rumah pengasuh, setiap kali jugalah hati saya sayu..

Anak anugerah terindah dalam hidup saya.. Tak dapat saya bayangkan bagaimana hidup saya tanpa anak saya..

Saturday, April 25, 2009

Rindu..

Salam to all..
Erm da lame tak ke sini dan mencoret isi hati.. Hehehe.. Hari ni Asha kena g Tadika ada PTD(PARENTS TEACHERS DAY). Macam-macam perasaan yang rasa apabila parents puji kite atas progress ank mereka yang memberansangkan..
Hari ni Naveed tngal bersama PAPA. Bukan tak percaya pd Papa untuk jaga Naveed tapi takut sangat dia terlepas pandang apa anak nya buat.. Tentunya kasihan Naveed...
Menjelang pkul 12 tngahari, da mula rasa rindu sangat pada Naveed.. Rindu betul rasenya, lagi-lagi memikirkan dia dengan papanya, makan ke belum? Da tukar baju ke belum?Dlam pkl 2ptg papa dtg ambil.. Papa dan Naveed smpai ke KL berjlan, smpai jer tngok Naveed da tertidur kat car-seat dia.. Sian sungguh melihatnya!!
Balik umh bergegas mengemas, apalagi sebab petng akan ke Keramat rumah mak mertua.. Penat dan mengantuk betul rasenya.. Alhamdulillah.. Siap jugak kemas rumah akhirnya..
Pkul 7 lebih baru bergerak ke rumah mak..

Thursday, April 9, 2009

Hellow..

Salam to all..

Ermm dah lame rasenya tak update kan blog nie.. Selalu sangat busy sampai tak ada mase, esok kami semua akan pergi ke KLCC and Chocolate Factory and makan kan KFC Sungai Besi.. Best nya~!!! Nanti insyaALLAH esok I upload with the picture ok??

Pasal kat tadika nie pulak macam-macam hal laa yang berlaku nya.. Kadang-kadang rase geram, marah pun ade pade "ORanG" tu.. Ntah la ade jerk yang die tak puas hati pada aku nie.. Bengang betol laaa...

Tadi ade meeting pasal trip students tetibe plak nak ajak aku bergaduh.. I on jerk bile bile mase.. Hahah.. Macam gangster lar sangat I nie kan.. Padahal nye tak ade lar gangster mane.. huhuhuh.. Cume I tak suka diperkotak katikkan.. Cewahhh..

Ermmm so far students aku dah ade proggress yang amat membanggakan, teringat masa mula2 diorang daftar, ade yang nangis, ade yang pegang pensel pun tak tahu tapi semua tue memang seronok untuk dikenang2 dan diingat kembali..

Monday, March 9, 2009

Cerita Cuti Sekejap

Salam to all..

Hari nie, Isnin nie cuti sekolah sempea maulidur rasul.. Jadinya hubby i ajak lar gie umah mak die jap kat Keramat, i cakap ok la boleh... Sebab semalam satu hari kitorang mengemas umah.. Lagipun sejak dah pindah umah nie memang tak penah datang lagi umah mak.. Hehehe.. Sekali jerk bile sampai jerk kat umah mak kat Keramat, my hubby punye car break down.. Rupa-rupanya betri kete sudah kong mehhh... Seb bek lar time tue ngan hubby.. So dier tinggal kan i kat umah mak, dier g settle kan kereta tue..

Punye lar cuak kalau time tue i bawak kete sendiri kan.. Eishhh tak dapat nak bayangkan macam mane.. Ngan anak lagi... Hihihihi.. Alhamdulillah la kete rosak hubby ade...

Tuesday, March 3, 2009

Cerita Pom-Pom

Salam to all..

Hari nie dah start pemilihan untuk pom-pom, seronok rase nye tengok budak-budak tue dah ready untuk berpom-pom.. Hehehe.. :)

Nanti I update with the picture ye.. Sebab nak upload picture tak boleh lar.. Ok bye~!!