About Me

My photo
Daughter, Sister, Wife, Mother

Tuesday, December 9, 2008

Cerita Balik Kampung..

Hallo n hye to all..

Heheheh.. Selamat Menyambut Hari Raya AidilAdha kepada semua umat Islam di seluruh dunia. Alhamdulillah yang mana dah dapat tunaikan haji tue, mudah-mudahan dapat haji yang mabrur.. Kepada yang belum berkemampuan macam aku nie, panjatkanlah doa semoga dapat tunaikan haji pada usia sebelum tua.. Seronoknya kalau dapat menunaikan haji sama-sama dengan ahli keluarga yang len..'

Ahaaa, cerita tentang balik kampung.. Raye haji tahun nie, turn rumah mertua.. Mak masak nasi impit, sambal lodeh, n sambal daging n also ade jugak laksa.. Tapi i kan tak makan laksa, so i makan lar nasi impit. Rupa-rupanya ayah pun tak makan laksa gak.. Kikiki ade lar geng yer.. Pastu masa kak Yatie datang, Kak Yatien bawak lauk. Tambah lauk mak.. Lauk rendang ayam, sambal tumis.. Aku pun makan lar.. Raya tahun nie rase macam aku x ade menolong ape-ape.. Kalau ade ipar duai ke sesape ke yang nak mengata, lantakkan korang la.. Janji korang happy go lucky selalu..

Ish ish.. Tak citer-citer lagi perihal balik kampung nie.. We all gerak dari umah mak dalam kul 1 so singgah umah kajang jap.. Dah tolak dari Kajang dalam kul 2ptg.. My hubby nie lar pandai-pandai sangat nak ikut jalan laen, then i pasan.. Eh naper baru 3 jam dah sampai rompin nie.. I dah wat lar muka pelik.. Tapi hubby tanye, btul kan yang eja rompin tue mcm tue.. I cakap lar.. Betul lar tue.. Nie jalan baru ke sayang? Bagus lar jalan nie.. Dekatnye.. ALih2 kitorg sampailah pekan Rompin tu.. Rupa-rupanya tue Rompin Negeri Sembilan... Aioyoyoyo... Hubby dah panik.. I lagi lar panik.. Seb bek lar mase call abbi, tpkki tau jalan.. Yelah die bawak lori jauh dlu.. Mesti banyak pengalaman..

Sekali jerk jalan tue jauh sangat. Almost 8pm kitorg sampai Endau.. Isk isk isk.. Haru brtul perjalanan balik beraya tahun nie.. Kitorg sampai jerk kampung, masing-masing dah dok gelakkan.. Sian hubby i.. Tak per lah sayang, i tetap sayang u.. Hahahaha..

Naveed pun sonok sangat nampaknya balik kampung. Ramai orang kan Naveed.. Kat umah kite nie sunyi jerk.. Naveed n mama.. Kalau lar papa balik keje lambat, mesti kite 2 orang jerk.. :D

Oklah I dah penat sangat nie.. Esok kite sambung len rencana.. Bye3 n salam..

No comments: