About Me

My photo
Daughter, Sister, Wife, Mother

Wednesday, July 11, 2012

Yang Tertangguh.. :)

Salam! :)


Been a while since the last time saya menulis kat sini. Bila cakap tentang tak ada masa, sebenarnya agak memang agak bosan alasan tu, tapi terus terangnya itulah yang berlaku.. Ok, so untuk memendekkan cerita, kita recaplah beberapa peristiwa yang berlaku sepanjang tak update blog ni ye..


Cerita tentang abang :
-Abang sekarang sangat-sangat boleh di harap. Mintak lah tolong apa saja, mesti dia akan tolong, cuma lagi kalau da banyak kali mintak dia tolong ni, haruslah berbunyi juga mulut dia.
-Abang punya pembelajaran sekarang pun progress dia sangat memberangsangkan, sekarang dah nak masuk Q-Dees reading book nombor 6, so untuk age 4 tahun, saya sangat puas hati.
-Abang sekarang end up jadi sangat penyayang, every day and night, bangun tidur dan sebelum tidur, dia sendiri akan pastikan untuk tak lupa bercakap dengan adik, remind adik untuk sayang dia, mama dan papa, also remind adik yang semuanya sayangkan adik.
-So far everything goes totally OK dengan abang..


Cerita tentang adik :
-Adik sekarang dah 23 minggu. Sekarang adik dah sangat aktif, menendang perut mama sepanjang masa, dan paling aktif bila dengar suara abang. Abang sangat rajin bercerita untuk adik.
-Adik pula sangat suka bila abang bercakap dan pegang perut mama.
-Untuk adik juga everything goes OK..


Cerita mama :
-Mama menyiapkan banyak kerja-kerja office untuk make sure nanti bila cuti bersalin tak ada orang yang ganggu.
-Hari-hari dok update kerja yang menimbun kat office tu.
-Macam masa mengandungkan abang jugak dulu, macam-macam pregnancy problems tapi untuk mama semuanya ok je asalkan saja, semua yang mama buat akan beri kesan yang positif untuk si kecil. 


Cerita papa :
-Jarang sangat bercerita tentang papa dalam blog ni, tapi so far papa pun ok.. Hehehe :)


So konklusinya, alhamdulillah syukur semuanya dalam keadaan sihat dan selamat. Semoga sampai akhir masa nanti kita sekeluarga akan sentiasa bahagia :)

1 comment: