About Me

My photo
Daughter, Sister, Wife, Mother

Tuesday, February 15, 2011

Salam Maulidur Rasul..

Salam Maulidur Rasul untuk semua..

Tak banyak aktiviti hari ni, duduk di rumah dan memasak dengan bertungkus lumus.. Hehe.. Dah lama rasanya tak memasak beriya-iya.. :)

Jumpa di lain entry..

Bruno Mars - Grenade



Bruno Mars - Grenade

Easy come, easy go
That's just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss,
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked,
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I'm numb
Tell the devil I said “hey” when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman,
That's just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

If my body was on fire, ooh
You’ d watch me burn down in flames
You said you loved me you're a liar
Cause you never, ever, ever did baby...
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no

*Ada sesiapa yang sayangkan saya macam ni?
Sila la angkat tangan.. Heheh..
Bertuah nya 'perempuan' ni.. Huhu

1st Edition feat. Aizat - Perpisahan Ini



1st Edition feat. Aizat - Perpisahan Ini

Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir,
Kehilangan amat terasa di hati,
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir?
Ku terima perpisahan ini..

Dulu kita satu jiwa, satu impian,
Susah dan senang kita bersama,
Namun itu semua hanya sementara..

Hanya lagu yang menjadi ingatan,
Hanya lagu yang menjadi kenangan,
Seandainya masa itu kembali semula,
Inginku memiliki lebih dari itu..

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir?
Ku terima perpisahan ini..

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi,
Dirimu pergi biarku sendiri..

Dulu kita satu jiwa, satu impian,
Susah dan senang kita bersama,
Namun itu semua hanya sementara..

Hanya lagu yang menjadi ingatan,
Hanya lagu yang menjadi kenangan,
Seandainya masa itu kembali semula,
Inginku memiliki lebih dari itu..

P/S : Lagu ni mengingatkan saya pada kenangan di zaman persekolahan..
Saya rindu.. :(

Sunday, February 13, 2011

Sunday..

Salam untuk semua.. :)

Hari Ahad yang indah, hari untuk bersuka raya, saya suka Ahad.. :)

Wednesday, February 9, 2011

Bedah?

Salam..

Sorry a bit busy.. :) Semalam saya pergi appoinment untuk medical check-up pukul 2 petang, lebih kurang pukul 3.45 dah siap, sebab cuma berjumpa doktor je. Tak ada la lama pun, dah alang-alang keluar saya pun pergi la klinik gigi untuk cuci gigi. Ermm bila jumpa doktor gigi tu saya dah agak dah mesti doktor tu akan cakap tentang Geraham Bungsu saya. Dan sangkaan saya amat tepat bila doktor tu bertanya tentang Geraham Bungsu saya..

Doktor : Saya cuci gigi awak dulu lepas tu kita ambil X-Ray dan saya bagi appointment baru untuk bedah ye..

Saya : Alamak doktor, saya takut la.. Kalau cuci je boleh tak? Tak payah la appoinment nak bedah..

Doktor : Ikut suka awak la..

Saya : Lain kali ye doktor, saya belum ready ni.. Heheh..

Doktor : Ok je..

Huh~! Selamat!! Saya dengar perkataan bedah pun dah cukup takut, lagi plak melibatkan gigi. Heheh.. Memang saya sedar yang Geraham Bungsu saya tumbuh separuh dan senget dan bila memberus gigi pun sangat susah untuk gosok area tu.. Dan sangat sakit bila makan daging ke..

Saya katakan pada En. Hubby tentang cerita tadi, En. Hubby cuma senyum je, saya pun tak tahu apa makna senyuman tu.. Hahahaha :))

Monday, February 7, 2011

Vierra - Rasa Ini



Salam..

Saya terdengar lagu ni di Youtube, how I wish I was that lucky~! :)

Vierra - Rasa Ini

Ku tak percaya kau ada di sini
Menemaniku di saat dia pergi
Sungguh bahagia kau ada di sini
Menghapus semua sakit yang kurasa
Mungkinkah kau merasakan
Semua yang ku pasrahkan
Kenanglah kasih..

Reff :
Ku suka dirinya, mungkin aku sayang
Namun apakah mungkin, kau menjadi milikku
Kau pernah menjadi , menjadi miliknya
Namun salahlah aku, bila ku pernah merasa ini

Na nana nanana nana nanana

Back to *, Reff

Monday Blues~!

Morning~!

Eh, ketika entry ni di publish, dah masuk Evening pun.. Heheh.. Hari pertama bekerja semula selepas hampir 6 hari saya bercuti dan bergumbira.. Haha.. Seronok sangat dapat balik kampung, jumpa adik-adik, jumpa parents and also family yang lain.. Kegembiraan berganda tanpa perlu makan Double Prosperity Burger McD.. Betul tak?

Masih sempat untuk saya mengucap GONG XI FA CAI kepada semua kaum yang menyambut Chinese New Year.. Semoga tahun arnab ni menambah 'ong' yang sedia ada.. Heheh.. Also special thanks to teachers kat SJK (C) YU HUA yang berikan saya limau mandarin berkotak-kotak yang sudah saya sedekahkan kepada jiran-jiran tetangga dan saudara mara terdekat. Dan hari ni saya dapat angpaw.. Seronok betul. :)

Ermm.. Hari ni masih lagi dalam mood Monday Blues.. Masih dalam mood cuti.. Masih mahu bangun lambat.. Malas-malasan ni katil.. Wahh.. Seronok sunggoh~!!

Saya masih malas untuk update entry yang terbaru kami bercuti ke Lost World of Tambun dan Cameron Highland dan juga cuti-cuti balik ke kampung..

InsyaALLAH di lain kesempatan ye..

Saturday, February 5, 2011

Adakah Saya Berkahwin Dengan Lelaki Yang Betul?

Salam untuk semua..

Agak sibuk sikit sepanjang cuti ni, ada 2 3 entry yang masih dalam draft, yang tak sempat nak diupload kerana banyak sangat gambar yang harus di attach.. Huhuhu.. Saya memang sangat sebok..

Ahaa berkenaan entry terbaru ni, saya ada terbaca dalam blog siapa ntah baru-baru ni, jadinya saya terpanggil untuk kembali menulis tentang entry yang sama..

Adakah saya berkahwin dengan lelaki yang betul? Jujurnya saya sendiri pernah bertanya pada diri sendiri soalan yang sama, tapi makin lama dalam alam perkahwinan, kita akan yakin bahawa dialah yang tercipta untuk kita..

Ya, setiap orang ada kekurangan dan kelemahan, tapi sedar atau tidak, suami isteri adalah pasangan, dan kenapa dikatakan pasangan adalah kerana kedua-duanya saling melengkapi. Itu yang saya rasa, itu yang saya percaya, kerana kekurangan saya merupakan kelebihan En. Hubby dan kekurangan dia merupakan kelebihan saya.. Ermm.. Dan saya percaya kami adalah pasangan yang comel. Hahah. Makna kata lain bukanlah 'comel' sangat tapi pasangan yang sepadan.

Pasangan mana yang tak pernah bergaduh? Tapi sekarang bila bergaduh, anak merupakan sumber kekuatan kami, dan kerana anak kami masih saling berpaut, dan sebab yang utama kerana saya masih sangat sayangkan dia sebagai suami, dan begitu juga dia. Saya perlukan dia untuk menjalani hidup saya di masa akan datang, dan harapnya dia juga begitu.. :)

P/S : En. Ahmad Ikmal, saya sayang awak.. Awak tau kan? :)