About Me

My photo
Daughter, Sister, Wife, Mother

Monday, July 12, 2010

Spain Spain Spain

Salam to all..

Ahaa kali ni kita bercerita pula tentang bola sepak, tentu nya tentang musim Piala Dunia yang sudah pun menutupkan tirainya untuk kali ini.. Erm.. Berikutan dengan siaran langsung pukul 2.30am tadi, En. Husband saya dengan gigihnya berjaga malam.. Mula-mula ada juga terniat nak join krew Hot.Fm untuk ke ICT tengok bola live kat sana.. Tapi memandangkan kalau pergi mungkin kami akan pergi bertiga dan pula pastinya kelam kabut bila pagi nak ke tempat kerja masing-masing jadinya, saya ambil keputusan untuk menonton siaran langsung dari rumah saja..

Sebelum berlangsung nya perlawanan bola sepak tu, kami sekeluarga menonton dulu cerita "The Karate Kid".. Best juga ceritanya tapi apa yang pelik bila nama nya karate kid tapi dia belajar kung fu.. Saya tertanya-tanya sama ke karate dan kungfu.. Hurmm.. Pelik juga la, tapi cerita ni amat sesuai untuk tontonan umum..

Bila bola dah nak start, mata saya mula layu.. Tambahan pula Naveed sudah tidur, jadi bila En. Husband panggil bola nak start, saya terus pura-pura tidur sehingga tertidur.. Heheh... Bukan apa, nanti takut lambat pula bangun.

Pukul 4.30 pagi saya bangun, bersahur untuk puasa hari ni, bola masih belum tamat siaran nya. En. Husband cakap ada tambahan masa 30 minit, saya pun mamai entah iya ke tidak apa yang dia cakap tu, Wallahualam..

Dan dalam sejarah kali pertama nya En. Husband kejutkan saya bangun tidur pukul 6am tadi.. Heheh.. Kelakar pula rasanya sebab selalu nya saya yang selalu kejutkan dia untuk solat subuh dan mandi.. Dan Naveed masih lena dibuai mimpi indah...

Dan pagi tadi apabila bergerak ke tadika dalam kereta, saya denagar Spain yang menang. Sukalah En. Husband sebab dia sokong pasukan tu. Dan ada juga parents yang terlambat hantar anak ke sekolah gara-gara Penangan Piala Dunia akhir ni.. Isk isk isk...

Friday, July 9, 2010

Windows Problems..

Salam to all..

Beberapa hari ni Windows 7 saya ni ada error tak tahu la kenapa.. Semua software yang nak bukak semua missing file.. Saya rasa la kan kuat naluri hati saya nie mengatakan ada kaitannya dengan Ahmad Naveed Ali Danial.. Ye laa mana tak nya kalau kita ada kat dalam bilik je, terus dia nak bukak PC. Macam la pandai sangat dia tu nak main game. Tapi tu je la yang dia dok tanya, "Game..Game.." Baru-baru ni pula papanya ada downloadkan game gold miner tue.. Lagilah bertambah seronok dia.. Dan sekarang PS2 hanya di pandang sepi.. Tapi kalau nampak orang lain nak main PS2 tu, dia pun tiba-tiba sangat excited nak main game.. Hurmm..

Oh ya, hari ni Naveed demam. Mungkin berjangkit selesema dengan Miya, kawan di rumah Ummi nya.. Sebab semua yang ada kat rumah tu diserang virus selesema.. Kasihan Naveed, dia memang kalah dengan virus selesema pastinya akan diserang demam pula.. Malam semalam awal dia masuk tidur tapi bangun di tengah malam dan mengigau.. Ada la tu yang di mimpikan nya tu ditambah pula dengan selesema..

Pagi tadi masa nak hantar dia ke rumah Ummi nya. dia nak juga pakai sweater.. Saya ikutkan saja,, padahal rumah Ummi nya tu selang 2 buah rumah je dari rumah kami.. Ni pula gambar lepas saya ambil dia dari rumah Ummi nya..

Seronok dapat buku colour baru..


Cabut cool fever.. isk isk isk


Operasi mencabut cool fever..


Tekun mewarna..


Selesai dapat piala.. Hehehehe

Monday, July 5, 2010

Siapa Ikut Siapa..

Salam..

Ahaa...Dah beberapa hari kan saya tak sempat nak meng'update' blog ni. Ada ke follower yang tunggu.. Hehehe.. Ermmm berkaitan dengan entry baru ni, siapa ikut siapa.. Pernah tak dengar kalau ada orang cakap, "kalau kita cintakan seseorang, cintailah dia seadanya, kelemahannya, kebaikkannya, kegemarannya, kebenciaannya.." Pernah tak dengar? Ayat tu pernah seseorang sampaikan pada saya, waktu tu saya baru nak melangkah ke alam perkahwinan..

Dan selang beberapa tahun saya rasa saya makin nampak kesahihan kata-kata itu..Sebagai contoh, berikutan dengan Musim Piala Dunia 2010 ni, En. Husband saya memang tiap-tiap malam la berjaga menonton siaran langsung pertandingan bola sepak tu tapi yang pastinya saya pun tak berapa pasti pasukan mana yang betul-betul disokongnya. Mula-mula saya dengar dia beria-ia menyokong pasukan England tetapi malang sekali England dah pun bungkus dan pulang ke kampung halaman.. Kemudian dia beralih arah pula kepada pasukan Sepanyol.. Erm.. Sepanyol masih dalam pertandingan ke? Kalau sudah tidak, saya pun tidak pasti pasukan mana yang akan En. Husband pilih selepas ini.. Oh ya, dah melalut pula cerita saya ni sebenarnya.. Actually, between my husband and me, ada banyak sangat perbezaan sampaikan saya tak nampak mana samanya saya dan dia dalam mana-mana hal..

Baru-baru ni saya adalah tegur dia tentang bola tu, "Kan abang dah tengok live, nak kena tengok jugak ke ulangan dan rumusan dia?" Jawapan dia, "Mestilah nak kena ambil tahun semua perkara.." Saya, "Eishhh..Boringnya tak dapat nak tengok siaran lain.."En. Husband, "Cuba belajar minat perkara yang abang minat macam abang minat perkara yang awak minat padahal abang tak minat.." RUMIT TAK? Hehehe.. Tambahnya, "ISTERI KENA IKUT SUAMI"..(Saya pun tak pasti ada kena mengena ke konsep ni dalam menonton rancangan televisyen)..Hahahaha..

Terfikir sejenak saya, betul juga kata En. Husband tu sebenarnya, ye la selama ni rancangan televisyen yang dia minati tak pernah saya akan turut serta.. Tapi macam rancangan kegemaran saya, macam CSI, BONES, LIE TO ME, AMAZING RACE, GOSSIP GIRL, even AMERICAN IDOL sekali pun dia pasti akan menonton bersama.. Kesian En. Husband, rupa-rupanya selama ni saya macam LADY OF THE HOUSE la ye.. Tapi memang betul pun rasanya sebab dia dah ada geng..Naveed.. Saya masih ternanti-nanti geng saya pula.. :)

Sunday, July 4, 2010

Lama Tak Update..

Salam..

Ahaa..bercerita tentang lama tak update ni bukannya apa, saya nak update tapi bila mengenangkan tak ada idea nak menulis tu yang biarkan dulu, biarkan biarkan lama-lama dah masuk 3 ke 4 hari dah tak update.. Macam selalu lar kan.. Hehehe.. Oh ya.. Semalam (Sabtu) kan tak ada ke mana-mana jadi saya dengan senang hatinya duduk kat rumah je. Tak tahu nak ke mana. Ingatkan nak tengok wayang, tapi cancel plak plan tu.

Jadi apa yang saya buat semalam ialah memasak dengan jaya nya..Aicewahhh.. Semalam masak sambal udang dan goreng ayam je. Hehehe.. Lauk yang simple dimple tapi Naveed sangat suka. Kalau makan memang banyak lar. Puas hati saya memasak..