About Me

My photo
Daughter, Sister, Wife, Mother

Thursday, July 19, 2012

Syhhh...

Salam! :)

Hehehe :D Lame sungguhkan blog ni tergendala? Oh sebenarnya kat rumah internet dah tak ada, alkisahnya hari tu adalah promoter Unifi dok sebok canangkan yang Unifi dah ada kat area umah kitorang, jadi memang dari tahun lepas lagi tunggu kan, so Encek Sayang memang la nak pasang unifi dan kitorang pun terminate lah internet broadband yang sedia ada. Katanya paling lewat pun seminggu..

Tapi lepas 2 bulan masih senyap tanpa berita, bila call customer service Unifi baru la tahu yang area umah kitorang ni selected je yang dah ada coverage. Dan yang paling bestnya jalan depan umah, ngan belakang umah dah ada, umah yang tengah-tengah ni masih belum bercoverage, makanya kat rumah memang dah tak ada la internet. Tapi sebenarnya bukan lah tak ada terus, sebab BB saya masih ada, malah HTC Encek Sayang juga ada kalau setakat nak berblogging tu, tapi mak buyung ni rasa tak cukup feel la kalau guna handphone, nak jugak guna laptop, barulah feelnya mari.. Hahahaha.. Alasan! Masa internet ada kat rumah pun bukan dok update blog hari-hari.. :)

Makanya draft semakin bertimbun-timbun, sebab seriously terlalu banyak benda nak diceritakan dan semua dah ada didalam draft tapi malasnya untuk upload gambar, nak tambah itu dan ini, maka bersusun lah dalam draft tu, tapi kena jugak post sebelum bersalin nanti, kalau tak, tak ada pulak cerita adik nanti :)

Sampai jumpa lagi :)



Wednesday, July 11, 2012

Yang Tertangguh.. :)

Salam! :)


Been a while since the last time saya menulis kat sini. Bila cakap tentang tak ada masa, sebenarnya agak memang agak bosan alasan tu, tapi terus terangnya itulah yang berlaku.. Ok, so untuk memendekkan cerita, kita recaplah beberapa peristiwa yang berlaku sepanjang tak update blog ni ye..


Cerita tentang abang :
-Abang sekarang sangat-sangat boleh di harap. Mintak lah tolong apa saja, mesti dia akan tolong, cuma lagi kalau da banyak kali mintak dia tolong ni, haruslah berbunyi juga mulut dia.
-Abang punya pembelajaran sekarang pun progress dia sangat memberangsangkan, sekarang dah nak masuk Q-Dees reading book nombor 6, so untuk age 4 tahun, saya sangat puas hati.
-Abang sekarang end up jadi sangat penyayang, every day and night, bangun tidur dan sebelum tidur, dia sendiri akan pastikan untuk tak lupa bercakap dengan adik, remind adik untuk sayang dia, mama dan papa, also remind adik yang semuanya sayangkan adik.
-So far everything goes totally OK dengan abang..


Cerita tentang adik :
-Adik sekarang dah 23 minggu. Sekarang adik dah sangat aktif, menendang perut mama sepanjang masa, dan paling aktif bila dengar suara abang. Abang sangat rajin bercerita untuk adik.
-Adik pula sangat suka bila abang bercakap dan pegang perut mama.
-Untuk adik juga everything goes OK..


Cerita mama :
-Mama menyiapkan banyak kerja-kerja office untuk make sure nanti bila cuti bersalin tak ada orang yang ganggu.
-Hari-hari dok update kerja yang menimbun kat office tu.
-Macam masa mengandungkan abang jugak dulu, macam-macam pregnancy problems tapi untuk mama semuanya ok je asalkan saja, semua yang mama buat akan beri kesan yang positif untuk si kecil. 


Cerita papa :
-Jarang sangat bercerita tentang papa dalam blog ni, tapi so far papa pun ok.. Hehehe :)


So konklusinya, alhamdulillah syukur semuanya dalam keadaan sihat dan selamat. Semoga sampai akhir masa nanti kita sekeluarga akan sentiasa bahagia :)