About Me

My photo
Daughter, Sister, Wife, Mother

Wednesday, December 22, 2010

Maher Zain - For The Rest Of My Life..



Salam untuk semua..

Dah lama dah tak berupdate blog ni. Dah bersawang-sawang pun. Agak sibuk lagipun banyak benda yang harus disettle kan.. Ermm apa yang pastinya semua kesibukan ini boleh diatasi, alasan yang sangat sesuai harus saya nyatakan adalah MALAS.. Hihihi..

Oh berkenaan dengan tajuk entry kali ni, ada kena mengena dengan satu cerita yang berlaku dalam hidup saya baru-baru ni..

Kerap kali dalam kereta sewaktu kami sekeluarga keluar lagu ini berkumandang di radio.. Ya, saya amat meminati Maher Zain, apatah lagi lirik lagu nya sungguh indah. Berikut adalah antara dialog saya dan En. Hubby..


Saya : Abang, apa kata tujukan lagu ni untuk ayang..Nie lagu untuk wife nie (Sedey nya..Mintak sendiri nieh..Isk isk isk..)

Suami : Oh ye ke? Tak perasan pulak.. Ok.. Abang tujukan untuk awak..

Saya : La.. Itu je ke? Alaa...

Suami : Erm...

Keesokan harinya lepas dia pulang dari kerja dia letakkan sekeping kertas atas meja komputer..

Saya : Apa nie bang? (Saya amati, apa pulak nie..Pelik sangat rasenya..)

Suami : Entah, ada budak office bagi.

Saya : Oh..(Tapi masih dok mengamati kertas tu dan akhirnya saya perasan yang ia adalah lirik lagu FOR THE REST OF MY LIFE tapi malay version..)

Saya : Ayang dah tau dah..Ni lirik lagu kan.. Wahh siap tolong translate kan.. Rajin nya.. :)

Sepanjang hari tu saya senyum memanjang, sebab saya tahu suami saya. Dia bukan lah seorang yang romantik, tapi saya berterima kasih kerana dia cuba memenuhi untuk menjadi romantik tu walaupun dengan cara berbeza..


Maher Zain - For The Rest Of My Life..

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart


Cinta hati saya, Mr Hubby..


Kami..

No comments: