About Me

My photo
Daughter, Sister, Wife, Mother

Friday, January 6, 2012

Life Is...

Salam! :)

Jumpa lagi di tahun baru, yang mana saya tak sempat wish kan untuk semua pembaca blogger pun.. Ermm banyak nya entry tertangguh, lagi banyak entry yang hanya di simpan as draft. Tak ada kerajinan lagi untuk keluarkan semua entry-entry tu untuk tatapan semua.. InsyaALLAH satu hari nanti..

Hari ini saya di kejutkan dengan kedatangan auditor dari kementerian, oh seriously saya betul-betul takut. Kelakar pun ada jugak rasanya, kenapa harus saya takut sebab setahu nya saya dah buat semua benda ikut saluran dan landasan yang betul.

Dan akhirnya semua nya ok, cuma akan ada sekali lagi audit yang tak confirm bila tarikhnya.. Of coz cerita ni lari dari tajuk! :)

Hidup ni memang subjektif.. Kadang-kadang kita dah set up kan goal kat depan mata. Dah aim betul-betul dengan pilihan jawapan yang kita dah buat tapi resultnya totally different! Sometimes saya rasa nak give-up. Saya cuma manusia biasa je, tak lari dari di uji. Sampai kadang-kadang saya lupa yang orang lain lagi hebat ujiannya.

Saya masih punya banyak pinjaman dari DIA.. Bak kata pepatah "Kita Selalu Menangis Bila Tuhan Turunkan Hujan Sebab Kita Tak Boleh Buat Apa Yang Kita Suka Tapi Kita Selalu Lupa Yang DIA Akan Datangkan Pelangi Yang Sangat Cantik Selepas Hujan.."

Jadi walau macam mana teruk pun keadaaan kita sewaktu di uji, saya tetap percaya yang akan ada hikmah di sebalik semuanya..

P/S : Entry ni sekadar luahan rasa dan penyedap rasa untuk saya :)



No comments: