About Me

My photo
Daughter, Sister, Wife, Mother

Sunday, August 28, 2011

Like Father Like Son

Salam..

Sejak Naveed lahir lagi, semua orang akan cakap, muka dia 100% copycat dari Encik Hubby. Saya tengok pun sama, lagi-lagi bila mak mertua tunjukkan gambar Encik Hubby waktu baby.. Ada juga la yang cakap macam muka saya tapi lebih ramai yang cakap dia ikut muka papa nya..

Here's the photo, so what say you?

Hug and kiss

Pengaruh otromen ke?

What's up?

Starring at each other.

Like Father Like Son..

P/S : Even perangai pun lebih kurang sama :)

Counting

Salam..

Waktu entry ni ditulis, saya bukanlah baru bangun untuk bersahur tapi belum lagi memejamkan mata untuk tidur, tadi kemas rumah + wacum + mop di kala subuh hari.. Senang buat kerja bila semua dah tidur.. Heheh..

Ahaa berkenaan dengan tajuk entri kali ni, insyaALLAH di pertengahan Oktober, saya akan dapat satu KEPUTUSAN yang dinanti-nantikan. Keputusan apa? Biarlah waktu yg menentukannya ye..

Semoga Allah memberikan 'Naveed' - berita gembira, kepada saya.. :)

Friday, August 26, 2011

Anda Dah?

Salam~!!

Ahaaa, saje je nak berkongsi something dengan anda-anda diluar sana.. Dah register Churp Churp? Kalau belum, just click je kat link kat bawah ni ye.. Hurry up! Jangan sampai ketinggalan.. :)

Over 50 million people in Asia are getting the latest updates from #ChurpChurp! Don't miss out on the fun here!

Kami Sama Tapi Tak Serupa.. :)

Salam!

Malam ni tiba-tiba terasa mood nak meng'update' blog datang, jadi saya godek-godek gambar-gambar lama dalam lappy ni. Dan terjumpa lah satu folder gambar yang kami ambil di kampung waktu kenduri kahwin mak cik sepupu saya tak lama dulu..

Dalam banyak-banyak gambar, suka tengok gambar ni.. Yang dengan Naveed ni adalah Abdul Hakim, sepupu saya yang merangkap "Pakcik Sepupu" kepada Ahmad Naveed Ali Danial ni.. Tapi Naveed masih tak faham dengan konsep 'keluarga dan pangkat' tu.. Hakim lebih kepada kawan bermain dan menangis sewaktu di kampung, sebab cuma mereka sebaya dan lelaki.. :)

Baju mesti kena sama.. :)

Entah apa la yang seronok sangat Naveed tu.. :)

Amboiii..

Bibir siapa paling seksi? Awww...

Chak!!

:)

Naveed dah start posing..

I just like the picture..

Peace!!

Tak sabar rasanya nak balik berhari raya di kampung tapi kena la ikut giliran kan sebab tahun ni giliran Encik Suami pula. Jadi saya akan beraya di tengah bandaraya Kuala Lumpur tahun ni, di Ampang.. Huhuu.. Raya ke-2 baru bertolak balik ke kampung.. :)

Thursday, August 25, 2011

Suami : Ketika Isterimu Menangis, Genggamlah Erat Tangannya

Jika isteri menangis dihadapanmu...

“Hargailah dia sblm terlewat...”

Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,

Itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi..

Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..

Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu.

Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami2,

jika seorang istri pernah menangis karenamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.

Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam …

Wahai suami2, jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?

Apakah keistimewaan perempuan ini ? ”

Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..

TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..

SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .

PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..

Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..

Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..

Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. .

Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN..

Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..

TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal…

Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…

Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg soleha dan SUAMI2 yang kamu kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mrk

begitu berHARGA… Dan sangat berHARGA.


Source : Facebook tak tahu originaliti dari siapa.. Huhu

Sunday, August 21, 2011

Mak Tak Boleh Masuk Ye, Ini Prosedur..

Salam!

Heheh.. Dah berhari kan blog ni tak berupdate. Tu la sekarang sibuk dengan persiapan raya.. Ermm.. Oh ye, tajuk entri kali ni.. Kalau sesiapa yang selalu berurusan dengan hospital pluss dengan anak kecil pastinya akan selalu dengar ayat ni..

Saya masih ingat kali pertama saya dengar ayat ni di sebuah hospital kerajaan di kampung sewaktu Naveed dalam pantang, dan harus ambil darah untuk tahu kedudukan jaundis.. Jauh di lubuk hati saya tertanya-tanya, kenapa sampai tak boleh tengok ye? Jadi saya ambil kesempatan tengok juga, biasalah kan emak degil.. Heheh.. Ya Allah, baru saya tahu kenapa mereka tak benarkan ibu melihat, sebab air mata saya menitis bila tengok tangan kecil itu di tekan-tekan untuk di ambil darah. Sungguh, saya tak sunggup..

Kali ke-2 saya dengar ayat yang sama ketika Naveed masuk wad tempoh hari, tapi saya dengan selamba cakap dengan doktor tu, " Takpe doktor, saya dah tahu prosedur nya, boleh teruskan.. " Tapi doktor tu cakap juga, " Takpe lah puan, biar saya buat kerja saya dulu ye.." Dan malas nak bertekak panjang dengan doktor tu, saya akur dan keluar..

Tapi saya di anugerah kan oleh Allah seorang anak yang kuat, tak menangis sikit pun.. Malah masa dia baby pun, dia sangat senang di jaga. Dan bila keluar dari bilik mengambil darah, doktor tu tersenyum dan cakap, "Hebat hero ni.. Satu suara pun tak keluar.. "

Tapi hakikat yang kita tak boleh lari, bila saya kita bergelar IBU, kita akan jadi OVERPROTECTED. Entahlah, saya tak tahu orang lain, tapi yang saya tahu, saya sebegitu. Sedangkan saya sangat easy going person, tapi bila ianya melibatkan hal anak, saya akan jadi sangat terlebih menjaga.

Dan perasan atau tidak, kita ibu-ibu ni akan jadi fussy. Ini tak kena, itu tak boleh, itu tak payah.. Oh! Encik Hubby selalu cakap, "Yang, anak awak baru seorang awak dah kalut macam ni.." Hehehe.. Tapi itulah ibu kan..

Tuesday, August 16, 2011

Memang Dasar Pengotor!!

Salam..

Ok sebelum meneruskan pembacaan, sila maklum bahawa entri ini bakal mengundang rasa tidak senang. Masih nak baca? Tanggung lah sendiri ye..

Ceritanya macam ni.. Dekat dengan rumah adalah satu kedai makan yang saya kenal baik dengan ownernya. Jadi untuk menjaga hati, kami selalu lah jugak makan kat situ ( actually tapau je bawak balik ). Then terjadilah satu hari masa tu Encik Hubby order Nasi Goreng Kampung, saya pula Mee Sup dan Naveed nasib baik malam tu nak makan McD. Tengah syokk kami makan, saya tengok ada something dalam mee sup tu. Rupanya2 ada langau hijau yang dah jadi perencah untuk mee sup tu!!

Ha engko!! Termuntah dalam mangkuk tu jugak.. Encik Hubby waktu tu dah habis makan pun turut menjoin jugak muntah ( sebab dia tak boleh dengar, tengok orang muntah, mesti dia muntah jugak ).. Naveed pandang dengan muka tak bersalah sambil kunyah kentang McD.

Okeh saya cakap pada Encik Hubby saya akan banned kedai ni. MUKTAMAD!

Tapi nak dijadikan cerita, semalam saya ni gatal la pulak nak pergi tapau makanan berbuka kat kedai yang sama tu, padahal dah hampir 6 bulan kot tak makan kat kedai tu. Saya order la Sup Daging dengan Ayam Masak Merah.

Dah la masa siap tu, betul-betul dah nak berbuka. Balik rumah dengan terkocoh-kocoh nya buka makanan masuk dalam pinggan. Nahhhhhhhhhh... Ada lagi langau hijau dalam lauk.. Ya ALLAH geram nya tak terkata. Encik Hubby cakap, kenapa beli lagi kat situ? ( Sebab waktu beli tu dengan Naveed je ). Dengan pinggan dan mangkuk sup tu jugak, saya bawak masuk kereta dan bawak pergi kedai tu balik.

Saya cakap dengan owner tu, suami kepada orang yang saya kenal tu, dia cuma cakap pada pekerja dia, untuk tukarkan makanan tu je. Geram tak? Saya cakap, " Tak payah tukar, pulang balik duit je". Dan dia bagi duit. Saya sangat geram kerana dia langsung tak ucapkan MAAF. Langsung tak pandang saya, macam saya pula yang bersalah. Sebenarnya saya rasa dia malu sebab saya bawa masuk dengan pinggan dari rumah ke kedai dia!

Padahal sebelum saya order tu saya dah bagitahu kat budak yang ambil order tu, "Aritu ada langau dik dalam lauk akak, tapi akak dah bagitahu pada owner aritu.." Dia angguk je. Dan jadi benda yang sama balik! Gerammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...

Jadinya, eloklah kalau saya laporkan pada orang kesihatan untuk check kan.. Biar dia rasa sikit.. Geram!

Kali pertama, saya rasa bolehlah maafkan lagi. Tapi bila kali ke-2 terjadi juga benda yang sama, saya cukup geram dan marah!

P/S : 30 Days Challenge tu masih berlangsung ye sebab Encik Hubby memasak untuk berbuka dan saya cuma tambah je lauk-lauk. Tapi Naveed tak dibenarkan makan makanan dari luar.. Heheheh :D

Monday, August 15, 2011

The Romance Band - Ku Ingin Kamu


The Romance Band - Ku Ingin Kamu

Demi semua yang aku jalani bersamamu
Ku ingin kau jadi milikku
Ku ingin kau disampingku

Tanpa dirimu ku
Hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa
Membawa surga dalam hatiku

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani...

Sentuhanmu
Bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Dan membuatku tak kuasa

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani...

Di setiap arung gerak
Tersimpan di hati kecilku
Bahwa dirimu terindah untukku

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani...

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas
Selama Tuhan masih mengizinkan
Ku ingin selalu menjagamu[ulang 4x]

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas

P/S : Untuk kamu Encik Hubby, :)

Doaku..

Suatu masa dulu..

Waktu saya harus membuat pilihan terpenting dalam hidup, soal antara masa depan, kerjaya, keluarga dan segala-galanya.. Saya mencari DIA, mengadu kepada DIA.. Sungguh terasa kedamaian itu.. Tapi ada waktunya saya sebagai manusia ni lupa, lupa untuk bersyukur untuk semua yang telah DIA kurniakan..

Tanyalah siapa saja yang punya keputusan SPM yang baik, dapat masuk universiti dengan jurusan yang baik, dan hanya mampu memandang sepi surat panggilan untuk mendaftar diri.. Apakah perasaan nya? Sungguh saya mahu menjerit! Saya mahu semua tahu yang saya sangat sangat sangat sedih..

Cuma saya tahu akan ketidakbolehan itu, saya sedar akan kekurangan ketika itu.. Yang mampu saya buat cuma berdoa dan doa saya waktu itu, "Andai kau sudah tetapkan jodoh yang terbaik bagimu untuk ku.. Biarlah dia sebaik ayahku..

Dan nyata, janji Tuhan itu pasti. Kerana dia adalah yang terbaik untukku.. Sungguh, pertama kali aku melihat kesungguhan seseorang yang mencintai isterinya kerana Tuhan yang Esa.

Dialah orang nya yang bernazar puasa selama 14 hari kerana saya dapat kerja kerajaan. Dialah juga orangnya yang memasak selama 9 bulan sepanjang tempoh saya mengandung. Dialah juga orangnya yang menangis saat saya melahirkan zuriat untuknya. Dialah juga orangnya yang menurut ke Panggung Wayang sedangkan aku tahu betapa dia tak suka menonton di panggung, hanya kerana untuk aku. Dialah orangnya yang setia menunggu setiap kali aku bertemu dan bercerita panjang dengan kenalan yang aku terjumpa. Dialah juga orangnya yang bernazar puasa selama 3 hari ketika saya menghadapi Peperiksaan Perkhidmatan baru-baru ini..

Terima kasih tuhan untuk dia..

Tapi ada kala khilaf dalam menilai, adakala alpa dalam mengenal. Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula kami..

Ingatkan aku Tuhan, setiap kali aku lupa setiap satu kebaikan yang dia berikan untukku. Ingatkan aku yang dia adalah terbaik untukku walau ramai yang lebih baik dari dirinya.

Semoga kami bersama melayari bahtera rumahtangga ini sehingga salah satu dari kami menemui-Mu ya Tuhan..

Wednesday, August 10, 2011

Bonus Lagi?

Salam..

Ahaaa.. Update kali tentang bonus lagi.. Tapi kali ni kerajaan negeri selangor pulak yang bagi.. Mula-mula RM500 dan sekarang dah upgrade kepada setengah bulan gaji jugak eh? Alhamdulillah... Alhamdulillah.. Rezeki untuk anak :)

Tuesday, August 9, 2011

My Favorite Smurf

Salam n hai!!

Tetiba terpandang contest yang Nuffnang buat pulak pasal si comel + cute + blue = The Smurfs ni.. Lepas je tengok trailer untuk cite ni rasa macam sangat best pulak. Ye la tambahan pula saya ada kecik ye dak? Cita-cita macam ni of course la memang sesuai bawak anak pergi tengok..

Ok berbalik pasal cita ni... Here's the poster :)

The Smurfs
The Smurfs in 3D

Here's the caracters :

Papa Smurfs

Gutsy

Grouchy

Smurfette

Clumsy

Brainy

Ok kalau tanya yang mana satu favourite saya kan, mestilah CLUMSY. Reason kenape? Sebab wataknya memang sangat comel. Ye la kata clumsy kan, apa aja yang dia buat mesti buatkan semua tergelak-gelak. Seriously watak Clumsy tu buatkan saya tak sabar-sabar nak tengok cita ni.

Dapat tak diorang ni balik ke kampung asal diorang daripada bandar New York yang sangat busy tu? Rasanya boleh kot.. Saya pun tak tahu sangat jalan di New York tu sebab memang tak pernah jejak kan kaki kat situ pun tapi kan ada diorang ni...

Lelaki ni saya kenal dari Sitkom "How I Met Your Mother"

This girl pulak saya kenal waktu tengok cite "Heroes dan Glee"

Macam-macam cabaran yang akan diorang hadapi untuk balik semula ke kampung kan.. Tapi jangan risau.. Korang mesti jumpa punya jalan balik... HOME SWEET HOME!! :)

Personality Test


Salam.. :)

Seronoknya hari ni. Kes bonus lagi kah? Hahaha.. Entah tapi hari ni hari yang indah sebab saya tersenyum je sepanjang hari.. Sedang berblog-walking waktu rehat ni, tetiba terjumpa la satu Personality Test. Dan to me ianya adalah totally true.. :)

Here's the question and my answer..

1. Imagine that you are walking along a path. What do you see around you?
  • Forest, so much forest that you can hardly see the sky.
  • A yellow corn field against a brilliant blue sky.
  • Softly sloping green hills, with a view of mountains in the distance.
My answer is Softly sloping green hills, with a view of mountains in the distance.

Your view on yourself:
You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

2. What do you see near your feet?
  • A mirror
  • A ring
  • A bottle
My answer is A bottle.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.


3. Will you pick it up?
  • Yes
  • No
My answer is No

Your readiness to commit to a relationship:
You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.

4. You walk along and find water. In what form is the water?
  • A lake
  • A waterfall
  • A river
My answer is A lake

The seriousness of your love:
You are very serious about relationships and aren't interested in wasting time with people you don't really like. If you meet the right person, you will fall deeply and beautifully in love.

5. You see a key in the water and you pick it up. What does it look like?
  • An ordinary house key
  • A beautiful antique key
  • A small silver locker key
My answer is A beautiful antique key

Your views on education
Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.

6. Next you stumble across a house. What type of house is it?
  • A spacious Hollywood mansion
  • A hut with a garden full of flowers
  • A beautiful old stone castle
My answer is A hut with a garden full of flowers

The right job for you:
You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

7. What do you do next?
  • Look into the window
  • Walk right on inside and explore
  • Walk away. You're not that interested.
My answer is Look into the window

How do you view success:
You are afraid of failure and scared to have a go at the career you would like to have in case you don't succeed. Don't give up when you haven't yet even started! Be courageous.

8. Suddenly, something jumps out at you. What is it?
  • A bear
  • A wizard
  • A spider
My answer is A wizard

What are you most afraid of:
You are afraid of things that you cannot control. Sometimes you show your anger to cover up how you feel.

9. Because you are so scared you run until you see a wall blocking the path in front of you. There is a door, but it's locked, so you look through the key hole. What do you see?
  • A beautiful house with a vast garden.
  • A pond in the middle of a desert.
  • A beach with waves crashing onto the sand.
My answer is A pond in the middle of a desert.

Who is your true self:
You like privacy very much because you enjoy spending time with your own thoughts. You like to disappear when you cannot find solutions to your own problems, but you would feel better if you learned to share your thoughts with a person you trust.

Hehehe.. :D Ok kalau ada sesiapa yang nak amek survey ni sila la KLIK

Happy Day!!

Monday, August 8, 2011

Bonus Setengah Bulan Gaji :)

Salam..

Alhamdulillah, nampaknya masih ada rezeki untuk Ahmad Naveed Ali Danial.. Yeay!! Boleh beli baju raya untuk kamu lagi.. :)

Suka! Suka! Suka!

Friday, August 5, 2011

Sengal Kah?

Salam!!

Saya pasti dah ramai kan yang dapat email macam ni kan??? Mula-mula dapat email ni hujung tahun lepas. Saya beriya-iya tanya encek suami, dia buka maybank2.u gunakan saya punya email ke? Dia jawap, kan abang ada email nak buat apa guna email awak..

Lepas tu makin lama makin banyak pulak email macam ni, then baru notice ni rupanya spam dan penipu. Dok suh orang update account bagai, padahal nya saya sendiri tak ada account maybank.. Nampak benor penipunye!! >:P

Klik untuk tumbesaran

Ok lah kepada yang suka sangat menipu nie kan, cuba lah fikirkan kalau korang pulak yang kena tipu, macam mana rasanya? Aduuhhhh.. Ok! Bye!

Tuesday, August 2, 2011

Celcom Broadband Yang Sangat Hampeh!!!!!!!!


Salam u olls..

Actually ni citer yang dah hampir 2 bulan, tapi still nak cerita sebab masih berbekas rasa tidak puas hati dalam hati ni, hehe.. Ok, ceritanya macam ni..

Masa mula-mula register untuk Celcom Broadband, macam-macam janji kot kita dengar, laju lah, power la, terbaik la.. Bila dah guna terasa kehampehan dia.. Mula-mula ambil pakej yang RM40+ tu tapi boleh kalau nak upgrade within seminggu kan, so di sebabkan terlalu slow Encik Hubby mencadangkan agar beralih kepada pakej yang RM60+ tu, tapi rupanya sangat mendukacitakan! Tak kira la mana-mana pakej sekali pun, service nya tetap LEMBAP. Seriously, kami juga secara totalnya selama sebulan je, lepas tu Encik Hubby pun dah tension dan buat dunno je dengan broadband ni..

Episode seterusnya dengan broadband ni pulak, bila kami dah tak bayar bil broadband untuk sebulan dan ianya di sekat untuk bulan kedua, barulah saya dan Encik Suami perasan yang walaupun kita tak GUNA tapi kita still kena bayar charge yang sama macam yang kita guna!! What the heck???? Ok habis setakat itu, saya pun cakap dengan Encik Hubby, call customer service untuk buat pembatalan perkhidmatan diorang. TERMINATE TERUS. Buat apa nak guna kalau nak online pun buffering kemain lembap? Kalau nak tengok youtube ke, jangan nak harap lah! Buang masa je lah depan PC tercanggok lama-lama..

Saya yang call customer service tapi oleh sebab pembatalan haruslah dibuat oleh owner iaitu Encik Hubby, makanya saya sendiri menjadi saksi yang Encik Hubby menjawab iya pada pertanya, "Konfem ye encik nak terminate??" Sebab saya suruh dia gunakan loud-speaker.. Dan budak customer service tu jawab, "Ok encik, nanti tunggu bil terkini dan settle kan tunggakan pembayaran ye.. " Dan Encik Hubby pun cakap "OK".. Beberapa hari selepas itu pembayaran pun di buat dan Encik Hubby daftar untuk menggunakan P1 pada hari yang sama kami call Celcom untuk terminate kan broadband itu.

Saya mati-mati ingat bila semua pembayaran dan settle dan kami dah tak gunakan lagi celcom broadband tu dah tak ada apa-apa lagi, berbulan lepas tu, kami dapat surat dari peguam yang dilantik oleh Celcom atas charge TUNGGAKAN SEBANYAK RM300+ bil broadband. WHATTTTT THEEEE.....????????!!!!!!

Saya dah start nak mengamuk, tapi Encik Hubby masih cool lagi, saya call cutomer service malam tu lebih kurang pukul 3 pagi sebab waktu tu kami baru sampai rumah dari outstation dan surat tu pun kami baru baca. Dan budak yang menjawab call tu, beriya-iya cakap, sehari lepas call untuk terminate, kami suruh buat penyambungan semula. Waktu tu saya dah menengking dah sebab sangat tak logik untuk saya suruh buat penyambungan semula sebab kami dah pun daftar untuk P1 waktu tu. Lepas tu dia cakap, berikan kami masa 2 hari bekerja sebab dia nak teliti semula. Lepas 2 hari? Jangan harap la ada call.. Saya yang terpaksa call balik dan kali ni yang jawab call adalah LELAKI. Dan budak ni pun ulang benda yang sama. Waktu tu saya dah tertanya sendiri, betul ke nie? Ke silap sendiri ni? DANNNNN.. Barulah saya ingat setiap perbualan kita akan dirakamkan ye dak? Jadi saya cakap pada budak tu, boleh tak mainkan semula rakaman suara tu? Saya nak dengar.. Tahu apa yang dia jawab? Rakaman adalah rahsia dan untuk simpanan kami sahaja.. Apa kejadahnya nak rahsia? Kan tu suara saya? Ke takut apa yang kita cakap ni betul??? Malas nak bertekak dengan budak yang macam baru kerja je lagaknya, saya cakap, " Tolong ulang dengar semua rakaman yang saya dan suami buat berhubung Celcom Broadband ni dan saya tunggu awak call within 24 jam" dan dia cuma jawab OK..

Tak sempat 24 jam pun dia call balik, minta maaf kerana salah di pihak mereka mengatakan yang memang kami dah buat pembatalan service..

Moral of the story : Jangan lah nak perlekehkan orang, kalaulah orang yang kena tu jenis malas nak fikir panjang, malas nak gaduh-gaduh, sure-sure bayar je la.. Ye dak?

P/S 1 : Minggu lepas adik buat pembatalan Celcom Broadband juga dan dia cakap ada outstanding balanced sedangkan budak tu tiap-tiap bulan bayar. Saya cakap tak pe tunggu dulu bil dan yang paling best bila customer service tu cakap, "Ada tak sesiapa yang nak gunakan broadband ni? Sebab kami akan bagi diskaun 50% untuk bulan berikutnya.." Sudahhhhhh lahhhhh....

P/S II : P1 pun 2 x 5 je.. Waktu mula-mula nak dapat customer dulu kemain nya laju, sekarang dah lembap sikit tapi takde la slowwwwwww macam CELCOM tu!!!!!

Monday, August 1, 2011

30 Days Of Challenge.. Lagi??


Salam..

Ahaks.. Challenge lagi???? Itu lah sempena Ramadan al-Mubarak nie, saya nak ajak semua lah untuk join Challenge nie.. Iaitu memasak untuk keluarga untuk juadah berbuka puasa.. Amacam? Sebenarnya nak challenge diri sendiri, yelah macam yang tahu sejak Naveed di warded sebab food poisoning, agak fobia nak makan kat luar.. Walaupun penat, dan tak terdaya, gagahkan juga diri ke dapur lepas balik keje..

Meh la join.. :)