About Me

My photo
Daughter, Sister, Wife, Mother

Sunday, December 26, 2010

Selamat Tengahari~!

Salam untuk semua..

Selamat tengahari.. Hehehe.. Apa plan hari ni? Entahlah, kata En. Hubby mahu ke Jusco nak renew J-Card.. Ermm saya pula masih menikmati cuti sekolah ni selagi boleh, tinggal seminggu saja lagi.. Ermm saya akan rindukan kerjaya nie, rindukan anak-anak murid saya, tempat jatuh lagikan dikenang, ini pula tempat bermain.. Huhuhu..

Lambatnya surat ni sampai, tak sabar dah rasanya nak mulakan kerja di tempat baru, dan alhamdulillah doa saya tercapai, dapat kerja dalam sektor awam.. :)

Doakan semuanya akan selamat dan ok untuk saya.. :)

Saturday, December 25, 2010

Merry Christmas~!!


Salam untuk semua..

Merry Christmas untuk semua yang menyambut Christmas.. Especially for Christians.. Ermm arini tak ada aktiviti yang menarik pun, lepak kat rumah je sepanjang hari. Ermm, esok masih dalam planning nak ke mana.. Ye la, tak lama lagi saya bakal bekerja dengan kerajaan, dan tiga bulan pertama tak bergaji, jadi kena la kumpul-kumpul duit sikit.. Tak boleh la nak bershopping sakan.. Bila ingat Year End Sale.. Huwaa hati menangis nak bershopping.. Hehehe :D

Teringat pula waktu kecil-kecil, dulu suka sangat tunggu bila christmas datang.. Ntah la walaupun tak pernah seumur hidup pun menyambutnya, tapi saya sangat suka dengan sambutan christmas.. Mungkin juga sebab saya amat meminati Fairy Tales.. :) Dan juga saya sangat suka dengan cerita Tooth Fairy.. Heheh.. Kelakar rasanya mungkin tu la yang dikatakan kanak-kanak.. Imaginasi tanpa sempadan.. :)

Dan sampai sekarang saya masih menyukai sambutan christmas, dan alangkah baik nya jika salji turun di Malaysia.. :)

Friday, December 24, 2010

Maafkan Mama, Naveed..

Naveed sayang maafkan mama,
Hari ni Naveed cakap Naveed sayang mama,
Hari ni Naveed bagitahu Mama cantik,
Hari ni Naveed bagitahu sayang papa juga..

Tapi,
Hari yang sama juga,
Mama marahkan Naveed sebab mengamuk,
Mama rotan Naveed sebab Naveed tendang mama,
Mama minta maaf..

Sebolehnya mama tak nak marah Naveed,
Apalagi pukul dan rotan Naveed..
Tapi maaf Naveed,
Mama nak Naveed jadi anak yang berguna nanti..

Ada saja yang Naveed buat mendatangkan marah mama,
Tapi ada saja yang Naveed buat mengharukan mama,
Naveed, tolong mama..

Jangan sampai mama, marah dan rotan Naveed lagi lepas ni..
Mama sayang Naveed..

Malah mama sanggup berikan nyawa mama sebagai tebusan untuk Naveed..
Mama sayang Naveed..

Wednesday, December 22, 2010

Maher Zain - For The Rest Of My Life..



Salam untuk semua..

Dah lama dah tak berupdate blog ni. Dah bersawang-sawang pun. Agak sibuk lagipun banyak benda yang harus disettle kan.. Ermm apa yang pastinya semua kesibukan ini boleh diatasi, alasan yang sangat sesuai harus saya nyatakan adalah MALAS.. Hihihi..

Oh berkenaan dengan tajuk entry kali ni, ada kena mengena dengan satu cerita yang berlaku dalam hidup saya baru-baru ni..

Kerap kali dalam kereta sewaktu kami sekeluarga keluar lagu ini berkumandang di radio.. Ya, saya amat meminati Maher Zain, apatah lagi lirik lagu nya sungguh indah. Berikut adalah antara dialog saya dan En. Hubby..


Saya : Abang, apa kata tujukan lagu ni untuk ayang..Nie lagu untuk wife nie (Sedey nya..Mintak sendiri nieh..Isk isk isk..)

Suami : Oh ye ke? Tak perasan pulak.. Ok.. Abang tujukan untuk awak..

Saya : La.. Itu je ke? Alaa...

Suami : Erm...

Keesokan harinya lepas dia pulang dari kerja dia letakkan sekeping kertas atas meja komputer..

Saya : Apa nie bang? (Saya amati, apa pulak nie..Pelik sangat rasenya..)

Suami : Entah, ada budak office bagi.

Saya : Oh..(Tapi masih dok mengamati kertas tu dan akhirnya saya perasan yang ia adalah lirik lagu FOR THE REST OF MY LIFE tapi malay version..)

Saya : Ayang dah tau dah..Ni lirik lagu kan.. Wahh siap tolong translate kan.. Rajin nya.. :)

Sepanjang hari tu saya senyum memanjang, sebab saya tahu suami saya. Dia bukan lah seorang yang romantik, tapi saya berterima kasih kerana dia cuba memenuhi untuk menjadi romantik tu walaupun dengan cara berbeza..


Maher Zain - For The Rest Of My Life..

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart


Cinta hati saya, Mr Hubby..


Kami..

Friday, December 17, 2010

Rindu..

Salam untuk semua..

Dah lama rasanya saya tinggalkan dunia blog nie.. Saya rindukan dunia blog.. Masih mengumpul idea-idea untuk kembali berblogging.. :)