About Me

My photo
Daughter, Sister, Wife, Mother

Wednesday, September 29, 2010

Mengumpul Urine Naveed~!

Salam..

Alkisah semalam bersambung lagi, hari ni sedari awal pagi lagi saya kejutkan Naveed bangun untuk collect urine Naveed untuk dibuat urine test.. Sian Naveed sebab pukul 7.15 pagi saya sudah harus keluar rumah jadi saya harus cepat mengambil urine dia, nak harapkan papa nya, almaklum sahajalah, orang lelaki kan.. Jadinya saya kejutkan Naveed untuk bangun, sian dia bangun dan dalam keadaan terpisat-pisat sebok tengok saya, pelik agaknya kenapa pagi-pagi lagi saya suruh dia kencing.. Siap bertadah bekas lagi tu..

Tapi nampaknya tak ada rezeki saya pagi tu sebab Naveed tak kencing-kencing pun, jadi saya tinggalkan dia untuk tidur semula. Belum sempat saya keluar rumah, dia dah pun meraung panggil nama saya. Selalunya dia akan di hantar ke rumah ummi nya oleh papa.. Ermmm nampak nya saya akan lambat ke sekolah hari ni, jadi kasihankan dia yang menangis, saya hantar la dia ke rumah ummi nya.. Saya jugak mintak tolong dari ummi nya untuk tolong collectkan urine Naveed..

Tapi bila saya balik tadi, ummi dia bagi urine pada saya yang sepatutnya sudah dihantar papa ke klinik untuk dihantar ke makmal.. Ummi dia bagitahu pagi tadi Naveed tak kencing-kencing sampailah tertidur.. Aduhhh... Rosak lagi plan.. Hehehe.. Jadi tak apa lahh sesi ni bakal bersambung esok pagi nampaknya...

Pinjamkan Dia Untuk Selama Mungkin..

Salam untuk smua.

Entry ni dibuat lepas saya membaca satu blog lain. Tentang anak kesayangan yang menghidap penyakit yang boleh membawa maut. Ah! Saya tak rasa saya cukup kuat kalau diduga sebegitu.. Oleh itu apa yang mampu saya lakukan hanyalah berdoa agar DIA dapat meminjamkan buah hati saya cukup lama untuk saya. Saya sedar dia hanyalah sekadar pinjaman yang bila bila masa bakal dijemput oleh Sang Pemilik Alam.. Tapi Tak dapat saya bayangkan kosongnya hidup bila balik ke rumah, sunyi tak ada sapa yang sambut. Bila pergi ke bilik, mainan, baju baju smua tersusun rapi..

Sungguh saya tak dapat bayangkan semuanya tanpa dia. Dialah nyawa, dialah kesayangan, dialah segalanya. Dialah teman, dialah sahabat, dialahh musuh.. Dialah anak yang tak ada tandingnya.. ahmad naveed ali danial..

Tuesday, September 28, 2010

Sesi Menimbang Bersama Naveed Bersambung Lagi~!

Salam to all..

Ermm nampaknya seperti sangkaan saya, timbangan Naveed tak ada la naik banyak mana sangat pun.. Berat dia setakat 9 KG lebih je.. Aneh.. Esok saya harus hantar sampel air kencing Naveed untuk dianalisis.. Kerana dikhuatiri Naveed terkena infection.. Ah! Saya harap sekali ianya normal untuk dia..

Walaupun Naveed dalam kategori yang kurang makan, tetapi dia makan beracap kali dan minum susu banyak.. Doktor sendiri pelik ke mana perginya khasiat susu dan makanan tu smua.. Saya sendiri pun hairan.. Next month, akan ada appoinment susulan..

Tunggu dan lihat..

Mari Timbang Berat Bersama Naveed..

Salam to all..

Sesi kali ni,nak ajak semua menimbang berat bersame Naveed.. Hehe.. Encik kecik ni, beratnya sanggat susah nak naik. Dah la berat payah nak naik,makan pun payah jugak.. Yang Naveed paling rajin ialah mengemas rumah dan bersenam trun naik tangga rumah.. Tu la kerjanya.. Penat dibuatnya melayan kerenah seorang anak. Itu belum lagi berdua atau bertiga, huh akan pengsan gamak nya saya ni?!

Berbalik pada cerita timbang menimbang ni,petang nanti Naveed ada appoinment dengan doktor untuk check timbang je.. Isk isk isk.. Hari tu waktu ke panggung untuk menonton magika, sempat juga Naveed timbang, nampak gayanya 10.4Kg. Tgu je la petang nanti, tgk hasilnya..

Monday, September 27, 2010

Naveed Si Doktor Setia~!!

Salam untuk semua..

Lama sungguh rasanya blog saya nie tak berupdate.. Sibuk dengan raya dan rumah terbuka.. Heheh.. Ahaa berkaitan entry baru ni.. Tentang hero saya, Ahmad Naveed Ali Danial.. Sejak dua hari lepas saya diserang oleh virus cirit-birit dan muntah.. Oh sungguh tak tertahan rasanya.. Berlama-lama di dalam toilet.. Sungguh saya tak gemari.. Saya sungguh terharu kerana selain Doktor peribadi, En Hubby.. Seorang lagi Doktor kecik dengan jayanya telah menjaga saya dalam tempoh ni..

Doktor kecik yang merawat saya nie, dengan jayanya memberi saya makan ubat tepat pada waktu nya, tetapi dengan bantuan Doktor besar la kan.. Hihihi.. Tapi terharu sungguh rasanya bila doktor kecik nie beria-ia tolong sapukan ubat kat perut saya.. Berikan saya makan ubat, tolong suapkan saya makan..

Oh Naveed.. Mama terharu sungguh dengan budi dan ihsan yang Naveed hulurkan.. Sama macam doa yang selalu mama minta, agar Naveed jadi anak yang selalu memberikan ihsan kepada semua.. Terima kasih Naveed..

P/S: Lain entry saya akan ceritakan tentang Cerita Raya Kami..

Tuesday, September 14, 2010

Private?!

Salam.

Baru je sempat nak update selepas lama beraya sakan. Hehehe.. Dikesempatan ini, saya nak meminta maaf kepada follower blogger saya ni kerana saya privatekan blog ni untuk satu jangka masa. Harap maaf ye Emi. Hehehe.

Ketika mengupdate ni saya beraya di Kangkar Pulai.. Sampai jumpa di lain entry.

Thursday, September 9, 2010

Salam Lebaran..

Salam lebaran untuk semua..

Update blog dari kejauhan, hehehe kemain lagi ye, tak ada la jauh mana pun. Kat Johor ni je. Kat sini saya naak ucapkan Selamat Menyambut Hari Lebaran Untuk semua umat Islaam. Tak kira kat mana pun anda berada.. :)